1

Aanmeten

De orthopedisch schoenadviseur zal de voeten van de klant aanmeten door een 3D scan, cast- of gipsafdruk te maken. De gegevens worden vervolgens digitaal of fysiek naar onze CADCAM afdeling gestuurd.

2

Leesten

Onze CADCAM afdeling ontwerpt een leest, op basis van de blauwdruk en de maatgegevens. Vervolgens frezen we de leest en werken deze verfijnd af.

Om een zo goed mogelijke pasvorm van de uiteindelijke schoen te krijgen, worden er supplementen en een passchoen gemaakt. Hiermee wordt gecontroleerd of de pasvorm correct is, dit wordt ook wel de pasfase genoemd. Na deze fase kan de klant er voor kiezen om een extra pasfase te doen met een lederen proefschoen of voeringschoen om het schoenconcept te testen.

3

Schoen samenstellen

Na het passen van de passchoen, kiest de klant samen met de orthopedisch schoenadviseur het schoenmodel uit dat past bij de benodigde voorziening voor de klant. Vervolgens vult de adviseur de details, zoals de sluiting, hakhoogte en loopzool, in op het digitale orderformulier. Al deze informatie wordt samen met de gecorrigeerde leesten en supplementen naar onze productie opgestuurd.

Het aanpassen van de leesten en supplement kunnen wij verzorgen. Hierna start de productie van de orthopedische schoenen. Conform afspraak ontvangt de orthopedisch schoenadviseur de schoenen.

4

Directe levering

Sommige orthopedisch schoenadviseurs kiezen ervoor om zonder pasfase direct schoenen te laten produceren. Deze orders worden vaak samen met een 3D scan of via CYScan ingestuurd. Onze CADCAM afdeling stuurt de orthopedisch schoenadviseur een screenshot van het gemaakte leestontwerp. De leesten worden na het akkoord, met of zonder digitale leestaanpassing uitgefreesd. Vervolgens start het proces van maken van supplementen en de orthopedische schoenen. De orthopedisch schoenadviseur zal de schoenen conform afspraak ontvangen.

Partner worden?

Wij bieden u als partner gemak, rust en zekerheid door een eenvoudig en goedlopend bestel- en leverproces van kwalitatief hoogwaardige, eigentijdse orthopedische schoenen. Op maat gemaakt uit onze eigen Looxz collectie of speciaal ontworpen schoenen.

Vraag partnership aan